Home
>
Blogberichten
>
Volkoren pita met BBQ-jackfruit

Recept / Volkoren pita met BBQ-jackfruit

Heb je wel eens gehoord van jackfruit? Deze vrucht komt oorspronkelijk uit India, maar groeit ook in Azië, Oost-Afrika en Latijs-Amerika. Je kunt het rijp en geel of jong (onrijp) en groen eten. Jong jackfruit heeft een vlezige structuur en neemt gemakkelijk smaken op. Het wordt daarom vaak gebruikt als vleesvervanger, met name als ‘pulled jackfruit’. Let wel op; het is qua voedingswaarde geen goede vleesvervanger, omdat er veel minder ijzer en eiwit in zit dan in vlees. Ook bevat jackfruit geen vitamine B12. Dit is geen ramp, zolang je maar zorgt dat je deze voedingsstoffen uit andere producten haalt. Deze volkorenpita met BBQ-jackfruit en een kleine salade ernaast kun je prima eten op een vleesvrije dag! 

 

Bereidingstijd: 20-30 minuten 

Let op: het jackfruit moet bij voorkeur minimaal een uur in de koelkast om de smaak goed op te nemen. Begin hier dus op tijd mee. 

 

Benodigdheden: 

  • Koekenpan 
  • Kom 
  • Vork 
  • Spatel 
  • Schaaltje 
  • Knoflookpers 
  • Rasp 

 

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 1 blik jackfruit (550 gram) 
  • 3 eetlepels barbequesaus (bijv. Sweet Baby Ray’s Sweet ‘n spicy) 
  • 2 eetlepels (olijf)olie 
  • 75 ml plantaardige of magere Griekse yoghurt 
  • ½  komkommer 
  • 1 teentje knoflook 
  • Kleine winterpeen 
  • 1 grote tomaat of 2 kleine tomaten 
  • Handje verse koriander 
  • 2 volkoren pita’s  

 

Bereidingswijze: 

  • Doe het jackfruit in de zeef en spoel even onder stromende water. Laat eventjes uitlekken. Doe de het jackfruit vervolgens in een kom en trek de stukjes met een vork uit elkaar. Het lijkt dan e
Contact Lid worden
© 2024 BeweegR | Webdesign by Frenchmade     Powered by Ompria powered by ompria