Pannenkoeken met banaan, een heerlijke manier om je koolhydraten binnen te krijgen. En dit zijn niet zomaar pannenkoeken, maar gezonde pannenkoeken. Waar oorspronkelijk tarwebloem gebruikt wordt, gebruiken wij volkoren tarwemeel. Volkoren meel bevat meer voedingsvezels dan bloem. Voedingsvezels zijn koolhydraten die niet worden verteerd. Ze geven een verzadigd gevoel, zijn goed voor de darmwerking en zorgen ervoor dat andere koolhydraten langzamer opgenomen worden. Deze pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt, lunch of diner. Je kunt ze ook eten voor het sporten, zodat je de koolhydraten gelijk in kunt zetten.
4 pannenkoeken
Ingrediënten:
- 150 g volkoren tarwemeel
- 1 ei of 1 tl bakpoeder
- 250 ml halfvolle melk of sojamelk
- Kaneel
- 3-4 eetlepels olijfolie of vloeibare margarine (0,5 – 1 per pannenkoek)
- 2 bananen
- Appelstroop naar smaak
Benodigdheden:
- Grote kom
- Garde
- Snijplank
- Mes
- Koekenpan
- Doe het volkorenmeel en het ei of bakpoeder in een grote kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer goed ondertussen goed door met een garde, tot je een glad beslag krijgt. Voeg vervolgens kaneel toe naar smaak en meng door het beslag.
- Snijd de banaan in dunne plakjes.
- Verhit de olie of vloeibare bak- en braadvetten in een koekenpan. Voeg het beslag toe in het midden van de pan. Draai daarna schuin met de pan, zodat het beslag de buitenranden van de pan bereikt. Beleg nu de pannenkoek met de plakjes banaan.
- Wanneer de onderkant van de pannenkoek bruin begint te worden, keer je deze om. Houdt de pannenkoek goed in de gaten, want de banaan bakt snel.
- Wanneer de huidige onderkant van de pannenkoek bruin is, is je pannenkoek klaar.
- Smeer wat appelstroop over pannenkoek. Eet smakelijk.
Tip: je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken, zoals appel, ananas of frambozen
Voedingswaarde per pannenkoek:
Circa: 359 kcal / 49,1 g koolhydraten / 8,4 g eiwit / 13 g vet / 6,1 g voedingsvezels
Bovenstaande voedingswaarde is met ei en halfvolle melk. Afhankelijk van de keuze