Home
>
Blogberichten
>
Spinaziestamp met zalm uit de oven

Recept / Spinaziestamp met zalm uit de oven

De dagen worden korter, het weer kouder en natter. Tijd voor een heerlijke stamppot, maar dan net iets anders! Deze spinaziestamppot wordt geserveerd met zalm, zodat je meteen je omega 3 voor de week binnen hebt. Vanuit de Gezondheidsraad wordt er geadviseerd om 1x per week vette vis te nuttigen. Gezond voor hart- en vaten!

Benodigdheden: 

  • Oven 
  • Ovenschaaltje  
  • Aluminiumfolie  
  • Kookpan  
  • Snijplank 
  • Schilmesje  
  • Wokpan  
  • Spatel 
  • Stamper 


Ingrediënten voor 2 personen:
 

  • 250 gram zalm 
  • 400 gram aardappelen 
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook  
  • 1 eetlepel olijfolie  
  • 450 gram spinazie 

 

Bereiding: 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de zalm in een ovenschaaltje en dek af met aluminiumfolie.  
  • Schil ondertussen de aardappelen en zet ze in het water op het vuur.  
  • Schuif vervolgens de zalm in de oven voor 20-25 minuten.  
  • Pel de ui en de knoflook en snijd in stukjes. 
  • Verwarm de olijfolie in een wokpan op hoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. 
  • Bak de ui en de knoflook aan en voeg vervolgens de spinazie toe. 
  • Bak de spinazie mee tot het geslonken is, maar er nog wel een bite aan zit.  
  • Giet ondertussen de aardappelen af  en pureer het met de stamper. 
  • Meng het wokmengsel met vocht door de aardappe
Contact Lid worden
© 2024 BeweegR | Webdesign by Frenchmade     Powered by Ompria powered by ompria