Soms heb je restjes groenten in de koelkast liggen waarvan je niet weet wat je ermee moet. Een mooie oplossing is dan een wok- of roerbakgerecht, zoals deze spicy noedels met broccoli en spruitjes. Dit recept is namelijk samengesteld uit producten die nog in huis lagen. Je kunt er je eigen twist aan geven door groente te gebruiken die jij nog hebt liggen. Zo ruim je jouw koelkast op en kom je nog eens achter verassende combinaties!
1 persoon
Bereidingstijd: 30-35 minuten
Benodigdheden
- 2 kookpannen
- Snijdplank
- Mesje
- 1 grote (wok) pan
- Spatel
Ingrediënten voor 1 persoon
- 75 gram noedels
- 100 gram broccoli
- 125 gram spruitjes
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 theelepels sambal
Bereidingswijze
- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd ondertussen de broccoli in roosjes (en eventueel de stam in stukjes) en maak de spruitjes schoon. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de broccoli en spruitjes toe aan de pan en kook ongeveer 8 minuten. Giet hierna af.
- Snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een grote (wok)pan. Voeg de knoflook toe. Voeg na 1 minuut de broccoli en spruitjes toe en bak 3 minuten op hoog vuur mee. Schep regelmatig om. Voeg hierna de noedels toe en bak nog 2 minuten mee.
- Voeg de sambal toe en bak nog 1 a 2 minuten mee.
- Je spicy noedels zijn klaar. Doe ze in een grote kom en eet smakelijk J
Tips:
- Liever met vlees? Wok dan bijvoorbeeld kipfilet mee.
- De noedels kun je ook vervangen door zilvervliesrijst
Voedingswaarde per portie
Circa: 433 kcal / 62 g koolhydraten / 15 g eiwitten / 12 g vet