De kerstdagen zijn voorbij, tijd om de boel weer op te pakken. En hoe beter dan met deze lekkere, verwarmende en vullende salade met rode bietjes, amandelen en balsamico azijn. Heerlijk voor bij de lunch met een geroosterde boterham.
Bereidingstijd: 50-60 minuten (40-45 minuten oventijd)
2 personen
Benodigdheden:
- Oven
- Snijplank
- Mes
- Ovenschaal
Ingrediënten:
- 500 g rode bieten
- 1 rode ui
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- 1 krop baby romaine sla/little gem
- 50 g (gerookte) amandelen
- 1-2 el balsamico azijn
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de rode bieten en snijd ze in partjes. Pel de ui en snijd deze ook in partjes.
- Doe de rode bieten en de ui in de ovenschaal. Meng deze met de olijfolie, peper en zout.
- Rooster de bieten en ui 40-45 minuten in de oven. Schep regelmatig om.
- Ga iets voor tijd aan de slag met de sla. Snijd het kontje van de krop. Snijd vervolgens de stronk in vieren, of naar wens. Verdeel over de borden.
- Haal de ovenschaal uit de oven. Verdeel de inhoud over de borden.
- Hak de amandelen grof en voeg toe aan de salades.
- Besprenkel tot slot de salades met balsamicoazijn. Eet smakelijk!
Extra toevoeging:
- Een sneetje geroosterd volkoren brood
Voedingswaarde:
Circa: 367 kcal / 22 g koolhydraten / 10 g eiwitten / 24 g vet
(+ brood: 449 kcal / 36 g koolhydraten / 14 g eiwitten / 25 g vet)
Gezonde groet,
Merel Coenders, diëtist in opleiding