Een heerlijk en simpel avocado gerecht, arm aan verzadigde vetten. Avocado is eigenlijk een vrucht, maar wordt als groente gegeten. Avocado bevat veel onverzadigd vet, wat het (slechte) LDL-cholesterol verlaagt.
4 personen
Bereidingstijd: +/- 30 minutenÂ
Ingrediënten:
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
- 300 g volkoren pasta (bijvoorbeeld penne)
- 1 teentje knoflook
- 2 rijpe avocado’s
- Sap van 1 citroen
- 125 ml soja kookroom
- 4 handjes rucola
Â
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Blender of staafmixer
- Koekenpan
Â
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de cherrytomaten met tak op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en wat peper en zout. Rooster de tomaten 15-20 minuten in de oven.
- Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Begin tijdens het koken van de pasta aan de avocadosaus. Snijd de knoflook grof. Mix de avocado, citroensap, soja kookroom en knoflook met een blender of staafmixer tot een gladde saus.
- Doe de avocadosaus in een koekenpan en verwarm zachtjes. Wanneer de pasta klaar is giet je deze af. Voeg de pasta daarna toe aan de pan met avocadosaus. Roer door elkaar zodat alle pasta bedekt is met de saus.
- Verdeel de pasta over de borden. Leg op elke bord een handje rucola en ¼ van de geroosterde cherrytomaatjes.
- Eet smakelijk!
Â
Tip: Haal avocado’s op de markt. In de supermarkt kunnen ze namelijk vrij prijzig zijn.
Â
Voedingswaarde:
Circa: 545 kcal / 51,6 g koolhydraten / 13,7 g eiwit / 29,2 g vet (waarvan verzadigd 3,4 g) / 10,3 g voedingsvezels
Gezonde groet,
Merel Coenders, diëtist in opleiding