Deze salade heeft het allemaal: koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten én voedingsvezels! Dit lekker kleurrijke geheel ziet er niet alleen heerlijk uit, het staat ook nog eens in een handomdraai op tafel.
2 personen
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Benodigdheden:
- 2 kookpannen
- Snijpank
- Mes
- Eventueel een rasp
- 2 diepe borden
Ingrediënten:
- 150 g (driekleuren) quinoa
- 1 maiskolf
- 100 g cherrytomaatjes
- 1 kleine winterpeen
- 1 eetrijpe avocado
- Citroensap van een halve citroen
- 80 g koelverse sojaboontjes (te halen bij Albert Heijn)
- 2 flinke handjes spinazie
Bereidingswijze:
- Breng in 2 pannen ruim water aan de kook. Kook de quinoa in 10 minuten in de ene pan. De maiskolf kook je in de andere pan 5-10 minuten. Giet af wanneer klaar en zet apart.
- Bereid ondertussen de rest van de salade. Halveer de cherrytomaatjes. Schil en rasp de winterpeen. Als je geen rasp hebt kun je deze eventueel ook klein snijden.
- Halveer de avocado. Verwijder voorzichtig de pit. Snijd vervolgens kruislinks met een mes in het vruchtvlees. Deze kun je er vervolgens uit lepelen. Zo heb je de avocado al in stukjes. Besprenkel met wat citroensap om deze mooi groen te houden.
- Als de maiskolf klaar is houd je deze rechtop op de snijplak en snijd je met een mes de korrels van de kolf.
- Verdeel de quinoa over 2 diepe borden. Voeg vervolgens de sojaboontjes, spinazie, cherrytomaatjes, mais, wortel en avocado toe. Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie:
Circa: 565 kcal / 58 g koolhydraten / 20 g eiwitten / 26 g vetten
Gezonde groet,
Merel Coenders, Diëtist in opleiding