Home
>
Blogberichten
>
Havermout met appel en rozijnen

Recept / Havermout met appel en rozijnen

Ben je op zoek naar een manier om meer voedingsvezels te eten? Neem dan eens havermout als ontbijt! Dit recept bevat 7,4 gram voedingsvezels. Deze geven een verzadigd gevoel en dragen bij aan een goede stoelgang. Er wordt geadviseerd om dagelijks 30 tot 40 gram voedingsvezels te eten. Met dit ontbijt ben je dus al een heel eind.

Benodigdheden:

  • Kookpan
  • Lepel
  • Snijplank
  • Schilmesje
Ingrediënten voor 1 persoon:
  • 1 appel
  • 250 ml water of (plantaardige / halfvolle) melk
  • 40 gram havermout
  • 15 gram rozijnen
  • ½ eetlepel gebroken lijnzaad
  • ½ theelepel mix voor koek- en speculaaskruiden

Bereiding:
  • Snijd de appel in stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm (of naar wens).
  • Doe het water/de melk in een pan en zet deze op het vuur. Wanneer het kookt voeg je de havermout toe en zet je het vuur laag. Roer af en toe goed door. 
  • Wanneer de structuur van de havermout wat vaster wordt voeg je de appel toe. Blijf een aantal keer goed doorroeren. 
  • Na ongeveer 3 minuten voeg je de rozijnen en lijnzaad toe. Kook deze nog een minuut of 2 mee. 
  • Hierna voeg je de kruiden toe en roer je dit een minuutje goed door de havermout. Hierna is je havermout klaar om gegeten te worden! 

Tip:
  • Geen koek- en speculaaskruiden in huis? Vervang deze dan door ½ theelepel kaneel 

Voedingswaarde bereid met water:
Circa: 290 kcal / 51,7 g koolhydraten / 6,7 g eiwitten / 4,4 g vet

Voedingswaarde bereid met halfvolle melk:
Circa: 402 kcal / 63,4 g koolhydraten / 15,2 g eiwitten / 7,9 g vet

Voedingswaarde met plantaardige melk:
Circa: 388 kcal / 57,9 g koolhydraten / 14,2 g eiwitten / 8,9 g vet
Contact Lid worden
© 2024 BeweegR | Webdesign by Frenchmade     Powered by Ompria powered by ompria