Home
>
Blogberichten
>
Courgettespaghetti met kipfilet, tomaat, mozzarella en pesto

Recept / Courgettespaghetti met kipfilet, tomaat, mozzarella en pesto

Veel Nederlanders krijgen te weinig groente binnen. Met dit recept gaat dat portie extra groente er makkelijk in. De helft van de spaghetti vervang je gewoon door courgettepasta. Klinkt goed toch!

Benodigdheden:

  • Wokpan

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 60 g ongekookte volkoren spaghetti
  • 1 courgette (courgettepasta ook kant-en-klaar te koop in de supermarkt)
  • 1 ui
  • 250 g kipfilet
  • 125 g (light) mozzarella
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g cherrytomaatjes
  • Peper
  • 20 g pesto
  • Basilicumblaadjes

Courgettespaghetti met kipfilet, tomaat, mozzarella en pestoBereiding:

  • Kook de volkoren spaghetti gaar en maak ondertussen de courgettespaghetti met de spirelli.
  • Snipper de ui en snij de kipfilet en mozzarella in stukjes.
  • Verwarm een wokpan op hoog vuur en doe de olie in de pan.
  • Pers de knoflook erin uit en doe de blokjes kipfilet er doorheen.
  • Wok met de ui en bak daarna de cherrytomaatjes mee.
  • Voeg de courgettespaghetti toe en laat enkele minuten garen.
  • Breng op smaak met peper en pesto.
  • Doe de volkoren spaghetti in een bord en schep het wokmengsel er op.
  • Serveer met mozzarella en eventueel basilicumblaadjes.

Voedingswaarde per persoon:

522 kcal / 35 gram koolhydraten / 50 gram eiwitten / 18 gram vetten 

Contact Lid worden
© 2024 BeweegR | Webdesign by Frenchmade     Powered by Ompria powered by ompria